Brännskär

Besök Brännskär

Det är lätt att hitta till besökshamnen med egen båt, men det är också möjligt att ta sig till Brännskär med förbindelsebåt. För mera information se länken Hitta till oss. Hamnen har ca. 35 båtplatser och en pontonbrygga med djup från 3-14 meter. När man väl tagit iland finns det en informationstavla med karta över området där den viktigaste informationen finns. På servicesidan hittar ni information om servicen på Brännskär och i omnejden.


För Grupper och Företag

Ni kan också besöka Brännskär med er grupp eller företag. Med god närproducerad skärgårdsmat och en dag fylld med roliga och spännande aktiviteter som avslutas i den nybyggda skärgårdsbastun. Är ni intresserade att besöka Brännskär med er grupp eller företag skall ni besöka länken Living Archipelago


Utforska Brännskär

På själva gården får man gärna gå runt och bekanta sig med stället, men respektera ändå gårdens privatliv. Gårdens invånare hjälper gärna till när det behövs, men behöver ibland också lugn och ro. Besök gärna båtbyggeriet och följ med hur en träbåt byggs. Lennart berättar mera om det finns något ni undrar över. För barnen kommer det att finnas så mycket att göra att de vill stanna på Brännskär.

För de som vill sträcka på benen och se mera av naturen, finns det en vandringsstig som går upp till toppen av ön, var ni kan se ut över Gullkrona fjärd. Den tar er också vidare till ängarna som kommer att återställas under de komamnde åren. Det finns också ett stup på vägen som erbjuder möjliget till klättring. I den östra viken finns en fin barnvänlig simstrand, för de som behöver ta ett dopp. Det går också bra att hoppa i sjön direkt från bryggorna vid besökshamnen, kontrollera bara att det är tillräckligt djupt.

Se bildgalleriet och bekanta er med kartan över platsen redan nu, det ger er lite försmak av Brännskär. Hamnen på randen mot ytterskärgården. En kopp kaffe, en motionspaus, en kväll runt öppen eld, vedbastu, hantverk, natur och vänligt bemötande. Hur som helst ett trevligt stopp på vägen.

Åbolands Skärgårdsstiftelse
European Regional Development Fund
Biosfär
Leader
© 2018 Brännskär
Planning & design: Sydweb