Brännskär

Arrendator

Hej! Det är jag som är Lennart. Från att våren 2011 blivit färdig trä och möbeldesigner från Yrkeshögskolan Novia sökte jag nya utmaningar. Kort efter fick jag möjligheten att arrendera en del av ön Brännskär från Åbolands skärgårdsstiftelse. 

Var jag rör mig ser jag speciellt på allt som är gjort i trä. Möbler, båtar, hus, dörrar, allt där detta levande material finns. Fortfarande när det står i skogen, där det väljs, det är min passion, det är vad jag är bra på. Jag blir inspirerad av att planera och arbeta i trä. Det är en del av vad jag tänkt livnära mig av ute på Brännskär.

Utöver möbeldesign har jag också studerat träbåtbyggning i Norge. En av de viktigaste sakerna jag lärde mig där är att för att bygga en träbåt behövs mer än teoriböcker och kunskap. Det krävs att du har känsla för materialet, formen och allt runt omkring. Formgivare, båtbyggare och hantverkare är inget jag är deltid utan hela tiden.

 

Hör hur spikar smids,Åfjordsfemböringar seglar i Trondhejmsfjorden

båtbord hyvlas och rep slås...

Känna doften av tjära, trä...

Se hur havet tar tag i båten,

hur seglet spänns ut i vinden...

Bara känna,

få den där känslan av frihet.

 

När jag såg att det söktes en arrendator till Brännskär, var det inget lätt val för en som är van att alltid ha löpvägar till sitt förfogande. Fördelarna var ändå övervägande och snart var alla kontrakt påskrivna. Snabbt kom jag underfund med att det är här ute min kunskap kan skapa möjligheter. Att det dessutom planeras en besökshamn är för att jag vill att det skall vara lättare för alla att komma och njuta av den vackra miljön på brännskär. Och vist går det att löpa här också för möjligt är vad du gör möjligt och omöjligt är ingenting.

    Jag seglar Cello

Åbolands Skärgårdsstiftelse
European Regional Development Fund
Biosfär
Leader
© 2018 Brännskär
Planning & design: Sydweb