Brännskär

Näin löydät perille

Brännskär sijaitsee Suomen lounaisessa saaristossa, Nauvon eteläpuolella, ulkosaariston reunamilla. Saareen on lyhyt venematka Nauvon Kirjaisista, joka puolestaan yhdistyy mantereeseen siltojen ja maantielauttojen kautta. Käyntisatamaan on helppo tulla veneellä, mutta Brännskäriin pääsee sujuvasti myös mantereen kautta autolla. Aja Kirjaisiin, jossa voit jättää auton paikoitusalueelle ja jatkaa matkaa yhteysaluksella Ms Nordep. Toinen vaihtoehto on ajaa Nauvo–Korppoo lauttarantaan Pärnäisiin ja kulkea viimeiset meripeninkulmat Cheri-yhteysaluksella. Pärnäisiin pääse myös linja-autolla. Lisää tietoa ja taksien puhelinnumerot sekä lauttojen että linja-autojen aikataulut löydät Yhteydet.-sivulta.

 

Tule Brännskäriin veneellä:

Brännskär N 60' 05,2' E 21' 58,6' sijaitsee noin 3 meripeninkulmaa Gullkronasta itään ja löytyy merikortista sivulta 709. Tuletpa idästä tai lännestä niin löydät helposti käyntisataman Brännskärin lounaisesta poukamasta. Tunnistat sataman punaisesta venesuojasta ja yhteysaluslaituria ympäröivistä taloista. Sataman väylä on syvä, joten isompikin vene voi huoletta rantautua. Lisää tietoa satamasta löydät Tule Brännskäriin -sivulta.

 

Tule Brännskäriin autolla:

Kun tulet autolla Turusta:

Aja vanhaa Turuntietä etelään Kaarinan keskustan ohi ja käänny oikealle Saaristotielle Paraisten suuntaan. Aja Paraisten keskustan läpi ja jatka matkaa Paraisen ja Nauvon väliselle lautalle. Kaarinasta lauttarantaan on noin 40 minuutin ajomatka ja lauttamatka kestää noin 10 minuuttia. Lautan jälkeen on noin 5 minuutin ajomatka, jonka jälkeen käännyt Kirjaisten tienhaarasta vasemmalle. Noin 9 kilometrin jälkeen käännyt taas vasemmalle Kirjaisiin päin. Tästä on noin 6 kilometriä Kirjaisten kylään. Jatka kylän läpi yhteysaluslaituriin, jossa tie päättyy. Varaa noin 25 minuuttia Prostvikin lauttarannasta Kirjaisten yhteysaluslaituriin. Tästä voit jatkaa matkaa Ms Nordep -aluksella tai taksiveneellä.

Toinen vaihtoehto on jatkaa Saaristotietä pitkin suoraan Kirjaisten tienhaaran ohi Pärnäisiin Nauvo–Korppoo lauttarantaan, jossa yhteysalus Cheri odottaa sinua, kunhan olet muistanut tarkistaa aikataulut. Paraisten ja Nauvon väliseltä lautalta on noin puolen tunnin ajomatka Pärnäisten lauttarantaan.

Kun tulet autolla Helsingistä:

Aja Turun moottoritietä Turkuun päin, kunnes noin 5 kmennen Turkua näet poistumisrampin Paraisille. Käänny rampista vasemmalle Paraisten suuntaan ja aja Saaristotietä pitkin suoraan Paraisten keskustan läpi Paraisten ja Nauvon väliselle lautalle. Matka Turun moottoritieltä lautalle kestää noin 45 minuuttia ja lauttamatka noin 10 minuuttia. Lautan jälkeen on noin 5 minuutin ajomatka, jonka jälkeen käännyt Kirjaisten tienhaarasta vasemmalle. Noin 9 kilometrin jälkeen käännyt taas vasemmalle Kirjaisiin päin. Tästä on noin 6 kilometriä Kirjaisten kylään. Jatka kylän läpi yhteysaluslaituriin, jossa tie päättyy. Varaa noin 25 minuuttia Prostvikin lautta-rannasta Kirjaisten yhteysaluslaituriin. Tästä voit jatkaa matkaa Ms Nordep -aluksella tai taksiveneellä.

Toinen vaihtoehto on jatkaa Saaristotietä pitkin suoraan Kirjaisten tienhaaran ohi Pärnäisiin Nauvo–Korppoo lauttarantaan, jossa yhteysalus Cheri odottaa sinua, kunhan olet muistanut tarkistaa aikataulut. Paraisten ja Nauvon väliseltä lautalta on noin puolen tunnin ajomatka Pärnäisten lauttarantaan.

Kun tulet autolla Ahvenanmaalta:

Tule lautalla joko Galtbyhyn Korppoossa tai Vartsalaan Kustavissa. Jos tulet Kustavin suunnalta, voit ajaa joko Turun kautta, tai Iniön kautta Saaristotietä pitkin Houtskarin ja Korppoon väliselle lautalle ja sieltä Korppoon ja Nauvon väliselle lautalle. Jatka matkaa Nauvon keskustan läpi, kunnes käännyt oikealle Kirjaisten tienhaarasta. Aja Kirjaisten kylään ja sieltä edelleen yhteysaluslaituriin, josta pääset Brännskäriin joko Ms Nordep -aluksella tai taksiveneellä.

Toinen vaihtoehto on pysähtyä Pärnäisten lauttarantaan Nauvon puolella ja hypätä Cheri-yhteysalukseen, joka odottaa sinua, kunhan olet muistanut tarkistaa aikataulut.

 

Åbolands Skärgårdsstiftelse
European Regional Development Fund
Biosfär
Leader
© 2018 Brännskär
Planning & design: Sydweb